WEBSITE INI DALAM EDISI PERCUBAAN

.

HABIB JEWELS BUKA HOTEL DI KELANTAN

Habib Jewels Sdn. Bhd. (Habib Jewels) yang terkenal sebagai pengeluar, pemborong dan peruncit barang-barang kemas di negara ini mengembangkan sayap perniagaannya dengan menceburi sektor perhotelan. Hotel pertama syarikat yang terletak di Jalan Maju itu yang memiliki 32 bilik telah mula beroperasi di bandar Kota Bharu.

Habib Jewels memilih Kelantan sebagai negeri pertama untuk pelaburannya dalam bidang perhotelan kerana yakin dengan perkembangan ekonomi yang pesat di negeri berkenaan.

Pengurus Besar Habib Jewels Holding, Abdul Razak Abdul Kader, berkata setelah setahun pihaknya membuat kajian berhubung perkara itu, akhirnya bulan Ogos lalu, hotel yang bercirikan ‘butik’ itu beroperasi di Kelantan.

Bagaimanapun, ianya akan dibuka secara rasmi pada 14 Oktober 2010 ini di mana satu majlis perasmian akan diadakan. Menurutnya lagi, berdasarkan maklumat yang diperolehi peluang ekonomi di Kelantan akan bertambah maju pada masa akan datang.

“Kerana itu kami sebagai orang bisnes sanggup melabur di negeri Kelantan dalam aset yang lain pula. Bangunan ini telah dibeli daripada Majlis Perbandaran Kota Bharu-Bandaraya Islam (MPKB-BRI) sejak tiga tahun lalu kerana kami yakin ia berpotensi. Kami telah membelanjakan sebanyak RM8 juta untuk membeli dan menaiktaraf bangunan tersebut untuk dijadikan hotel dan juga untuk cawangan baru Habib Jewels,” katanya.

Tambahnya, pada masa yang sama ianya juga bakal memberi peluang pekerjaan pada masyarakat Kelantan apabila sebahagian besar pekerja di hotel tersebut termasuk ‘show room’ Habib Jewels dan kilang terdiri dari masyarakat Kelantan.

Sambung Razak lagi, sambutan orang ramai terhadap hotelnya hampir memenuhi sasaran sebagaimana yang dijangkakan walaupun baru sebulan dibuka. Ini kerana, katanya lebih 50 peratus pengunjung telah mendiami hotel tersebut yang terdiri dari ahli perniagaan, kakitangan kerajaan Persekutuan dan pelancong tempatan.

Hotel Habib menawarkan dua pilihan kepada pelanggannya iaitu Superior dengan harga RM130 dan Deluxe RM150 dengan jumlah keseluruhan sebanyak 32 bilik. Kedudukannya yang begitu strategik di tengah bandar Kota Bharu di jangka akan mendapat sambutan yang lebih hebat pada masa akan datang.

0 KOMEN:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.