WEBSITE INI DALAM EDISI PERCUBAAN

.

TIADA SAMBUTAN AMBANG MERDEKA DI KLCC, DATARAN MERDEKA

KUALA LUMPUR - Tiada sebarang sambutan ambang merdeka akan diadakan di dua lokasi utama seperti tahun-tahun sebelum ini iaitu di Dataran Merdeka dan Menara Berkembar Petronas (KLCC) bagi menghormati bulan Ramadan selain penularan wabak Influenza A(H1N1) yang semakin meningkat.

Jurucakap Unit Komunikasi Korporat Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) berkata sehingga kini pihaknya tidak mendapat permohonan daripada mana-mana pihak untuk mengadakan sebarang sambutan di sekitar ibu kota.

“Tiada sambutan ambang merdeka seperti konsert, percikan bunga api dan countdown (kiraan detik masa) akan diadakan di sekitar Kuala Lumpur terutamanya di lokasi utama di Dataran Merdeka seperti yang dilakukan pada tahun-tahun sebelum ini,” katanya semalam.

Sementara itu, jurucakap Petronas berkata sambutan ambang merdeka bagi mengira detik 12 tengah malam tidak akan dilakukan di Taman KLCC memandangkan pada malam itu, ia dipenuhi dengan program keagamaan seperti solat tarawih.

“Pihak kami ada mengibarkan bendera Malaysia yang boleh dilihat di dalam dan luar bangunan KLCC bagi memeriahkan sambutan Hari Kemerdekaan ke-52 ini, selain sebuah papan iklan dengan ‘tagline’ 1Warisan 1Matlamat di hadapan bangunan menara berkembar,” katanya.

0 KOMEN:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.